Неділя, 19.05.2024, 02:48
Вітаю Вас Гість | RSS

 Трудове навчання для вчителів

РеєстраціяВхід


Меню сайту
Корисна інформація

Форма входу
Головна » 2011 » Квітень » 8 » Пайка металів з неметалами
21:06
Пайка металів з неметалами

Паяння графіту.

Вироби з графіту частіше за все паяють з  цирконієм або їх сплавами, а також з оксидами деякими металами. Паяння графіту з цими матеріалами здійснюють в інертній атмосфері вакуумі при температурі до 1300°С.

При паянні графіту з міддю або корозійно-стійкою сталлю, щоб запобігти утворенню тріщин,  що виникають  через  різницю кофіцієнт   лінійного  розширення,   між  паяними  деталями  поміщають  тонку пластинку із сплавів титана або цирконію, а припій поміщають  з обох боків  пластинки.  В зібраному вигляді деталлю поступаються в затискне пристосування і поміщають в піч із захисною середовищем для нагріву.

Графіт з графітом паяють в такій послідовності: на обчищені паяні поверхні наносять методом напилення суспензію, що складається з тонко меленого порошку цирконію, титана, молібдену або їх сплавів і розчину полістиролу в бензолі. Зібраний вузол поміщають у вакуумну індукційну піч і поволі нагрівають з відкачуванням що випаровуються при нагріванні компонентів. Паяння відбувається при температурі 1200—13000С і розрідженні 1-10-4—1-10-5 мм рт. ст. Нагрів під паяння може бути здійснений в електропечі із захисним середовищем.

Для виготовлення графітних виробів, що працюють при низьких і середніх температурах, застосовують титанові  і мідно-срібні припої. Ці припої добре змочують графіт, їх можна застосовувати для паяння графіту з графітом і графіту з металом.

Для паяння графіту з графітом використовують також припої з кремнієм. Ці припої добре розтікаються по поверхні графіту і володіють здатністю швидко диффундировать в графіт. Тому при їх вживанні слід ретельно дотримувати температурний режим і встановлений час паяння. Припої цієї групи прийнятні для паяння виробів, що працюють при високих температурах. Високоякісне з’єднання графіту з молібденом, цирконієм, титаном і ніобієм забезпечують золоті припої з нікелем, танталом або молібденом.

Переглядів: 1820 | Додав: Gugenot | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Поділитися
Copyright MyCorp © 2024