Неділя, 19.05.2024, 03:16
Вітаю Вас Гість | RSS

 Трудове навчання для вчителів

РеєстраціяВхід


Меню сайту
Корисна інформація

Форма входу
Головна » 2011 » Квітень » 8 » Паяння магнію і його сплавів
21:01
Паяння магнію і його сплавів

Паяння цих металів утруднений; не тільки через наявність на поверхні металу стійкого оксиду MgО але і через великий інтервал кристалізації і низкою температур солідуса магнієвих сплавів, що утрудняє підбір припоїв з болю низькою температурою плавлення, ніж сам метал.

Окисною плівку з поверхні магнієвих виробів видаляють і запобігають її повторній утворенні, обробляючи виріб в наступній послідовності: катодне обезжирення в розчині з 15 г/л їдкого натрію і 25 г/л кальцинованої соди; промивка в гарячій і холодній проточній воді; труїть при 20°С до 3 мін в розчині складу: хромовий ангідрид 180—280 г/л, азотна кислота 30—25 мл/л, плавикова кислота 30—25 мл/л; активація поверхні протягом 2 мін при 20° С в розчині складу: ортофосфорна кислота (85%) 250 мл/л, фтору натрію 100 мл/л; контактне цинкування при температурі 40—60° С протягом 1—5 мін в розчин складу, г/л: сірчанокислий цинк 45, профосфат натрію 210, фтористий калій 7, вуглекислий натрій 5.

Очищення поверхні виробів з магнієвих сплавів можна здійснити послідовною обробкою в розчинах складу,   хромовий  ангідрид  2,   азотнокислий   натрій  0,6,   азотна   кислота 0,75 (20° С, 2 хв); плавикова кислота 6,6 (20е З, 5 хв); пнрофскфаг натрію 0,25 (65° 3 хв).

Паяння виробів з магнієвих сплавів здійснюють паяльником,  газополум'яними пальниками, нагрівом ТВЧ, зануренням у ванну розплавленого флюсу, в печі і нагрівом в електричному блоці.

Через  високу  теплопровідність  магнію  застосовують  паяльники великої потужності. При паянні газополум'яними пальниками використовують нейтральне   ацетилено-кисневе   або   газокисневе   полум'я   і активні флюси, що складаються з хлористих і фтористих солей натрія, калія і літію.

Велике розповсюдження отримав метод паяння магнієвих сплавів зануренням в розплавлений флюс. Для цієї мети деталі очищають від нерівностей, обезжирюють, промивають в содовому розчині і гарячій воді, сушать стислим повітрям і збирають в пристосуванням разом з припоєм. Пристосування виготовляють з корозійно стійкої сталі. Зібрані в пристосування вузли нагрівають в печі до : 400—450° С, а потім на 1—3 хв. занурюють у ванну розплавленого флюсу

Спаяний вузол охолоджують до 200° С, промивають в 2—3% ном киплячому розчині вуглекислої соди протягом 30—60 хв, а потім в холодній воді, після чого додатково обробляють при 20—30 0С хромовокислотні  ванні складу: хромовий ангідрид 150 г/л, азотна кислота 240 г/л, промивають в холодній і гарячій воді і висушують  сушильній шафі при температурі 60—70° С. Після остаточної обробки паяні деталі піддають оксидуванню для підвищення корозійної стійкості. Окисел магнію не відновлюється в середовищу водню і аміаку, і тому паяння в захисних, газах проводити не рекомендується.  Інертні гази також не дають позитивного ефекту.

Паяння в печі проводять з флюсом у вигляді сухого порошку. При кожному  паянні слід застосовувати електричний або газовий обігрів  автоматичним регулюванням температури.

Ефективним способом нагріву є електричні нагрівальні плити. В електричних плитах легко підтримується необхідна температура, що дуже важливо при паянні магнієвих сплавів.

 

Переглядів: 1355 | Додав: Gugenot | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Поділитися
Copyright MyCorp © 2024